Nyt vähä kyl muisti pätkii, mut katsotaan muistaisinkohan mitä on tehty:

Maaliskuun alkupuoli

Harjoitukset jatkui tokon osalta torstaisin PR-tallin maneesilla ja muutaman kerran viikossa Peten hallilla. Paitsi että Peten treenihallin katto romahti maaliskuun ekalla viikolla lumitaakan alla. Onneksi halli oli tyhjä romahdushetkellä eikä kenellekään käynyt kuinkaan. Lisäksi ennakko-odotuksista huolimatta halli avattiin jo 2 viikon kuluttua, niin että pieni osa oli suljettuna käytöstä, mutta päästiin jatkamaan harjoituksia. jessica kävi maaliskuun ekalla viikolla katsomassa meidän toko-juttuja; tehtiin VOI -liikkeet putkeen ilman palkkaa ja kaikki meni oikeastaan aika hyvin. Peruuttamista ei vielä osannut ja kaukoissa autoin läheltä se-ma siirron, ettei tuu eteenpäin mut muuten oli aika hyvä. Käytiin palaute Jessican kans läpi ja sit olin tosi tyhmä; oli viel reilusti aikaa tunnista jäljellä ja ajattelin et hiottais viel jotain juttuja; No joo, ei ollu hyvä idea. Sen verran oli kuitenkin ottanu koville tehdä täysin ilman palkkaa, et kun aloitettiin uudelleen, niin yks jos toinenkin juttu alkoi mennä täysin päin honkia; ennakoi pysähdyksiä luoksetulossa, juoksi luoksetulomerkeille ruudun sijaan jne. Blääh. Miksen voinu olla tyytyväinen ehjään suoritukseen ja jättää siihen. Olis pitäny sit suunnitella ihan erikseen palauttava treeni, tyhmäminä! Sen verran rohkaistuin et ilmoitin Mustin VOI kisoihin maaliskuun lopulle.

Maaliskuun alkupuolella käytiin myös silmäpeilauksessa naapurivastaanotolla eläinlääkäri Tarja Kolisojan luona. Mustilla todettin siskiöaikaisia jäänteitä l. ohuen juosteet linssin takapinnalla, mikä on yleisimmin viaton löydös. Muuta huomautettavaa ei silmissä ollutkaan.

Maaliskuun puolivälin VOI -kisat

Kisat oli Pornaisissa, siis aika lähellä ja tuomarina oli Hannele Pörsti. Ihan en täysin muista yksityiskohtia, mut suurinpiirtein: Paikallaolossa jätettiin koirat 90 asteen kulmassa piiloon nähden, mitä vähä jännitin, mut hyvin oli Musti pysyny samassa asennossa mihin jätettiin (10). Loput liikkeet oli sekoitetussa järjestyksessä. Hyppynouto oli ekana; otti huono otteen kaupulasta, osa päästä oli suussa, joten vauhti ja sivulletulo ei ollu ihan niin nopeita kun yleensä (10). Metallinouto taisi olla ihan hyvä (10). Kaukokäskyissä pysyi hyvin paikoillaan, mut is-se siirrossa ekalla käskyllä vaan vähän nykäisi ylös ja vaati toisen käskyn. Seisomisasennot oli kyyryjä (8). Ruutuun lähti hurjaa vauhtia, ja "seis" käskystä pysähty niin et etujalat oli ruudun takareunalla, kääk. En ole opettanut korjaamista takaa eteenpäin, joten koira oli kysymysmerkkinä kun sinoin "ruutu" uudelleen. No sit sainoin varovasti "Musti" jolloin otti pienen matkan eteenpäin, mihin sit laitoin maahan (7). Huh huh. Täytyy kyl opettaa korjaamista kaikista suunnista... Ja tietty olis kiva ku ne osais mennä suoraan keskelle. Ei tainnu olla hyvä juttu tehdä viimeisenä harjoituksena ennen kisoja mielikuvaharjoitusta lelu valmiina ruudussa. Vauhti oli hurja. Luoksetulo tuntui mun mielestä hyvältä, en tiiä miltä oikeesti näytti (10). Liikkeestä istu oli kai ok (10). Seuraaminen tuntui ihan kohtuulliselta, voisi ehkä olla intensiivisempää (9). Lopux oli tunnari, missä oma tuli heti tokana keppinä nokan eteen, otti suuhun, mut sit irrotti nuuhki muut ennekuin palautti. Epävarmuus näkyi ravilla palautuksena ja nihkeänä sivulletulona (9). Kokonaisvaikutus oli 10, mistä tuli hyvä mieli. Musti oli oikein reipas ja teki täysillä töitä, olin tosi hämmästyny, kun jännitin et miten kestää palkkaamattomuuttaja kaikki liikkeet putkeen. Ei oikeestaan tuntunu vaikuttavan, jee!

Maaliskuun loppupuoli

Perheen kanssa lomailtiin Levillä viikon verran, Musti oli hoidossa sukulaisissa, Kiitos! Pessi -vanhus oli mukana mökillä ja nyt ku Musti puuttui, huomasi kuinka sillä on kuulo huonontunut. Ei tainnu haukkua kertaakaan koko lomareissun aikana, kun ei kuullut/herännyt siihen kun ihmiset kulki ovesta edestakaisin. Jotain hyötyä tästäkin ;). Musti kävi Piiran luona just ennen lomalle lähtöä, ja kaikki oli suht ok, oikella puolella jotain jumeja.

Huhtikuu, kevättä ilmassa

Ihanien ihmisten potkimana aloitettiin esineruudun opettaminen: Jotain oli selvästi hautunut talven aikana, kun aika lyhyellä esittelyllä (pari kertaa avustaja kävi heittämässä esineen niin että näki) tuntui tajuavan mitä tehdään. Käytiin pääsiäisen aikoihin useana päivänä putkeen tekemässä lyhyt treeni, ja alkoi näyttää jo aika kivalta; ei jäljestelyä ja välillä jo luovutuksen tapainenkin. Loppupalkkana oli aina aamuruoka, mikä tuntuu tässä vaiheessa toimivan. Kiitos Marian ja Mirva, ilman teitä en ikinä olisi saanut aikaiseksi!

Kun esineruutujuttu oli saatu hyvään alkuun alkoi pieni polte käydä jäljestämässä. Kolme kertaa ollaan nyt tänä keväänä ehditty vaihtelevalla menestyksellä: Ekalla kerralla lähti juoksemaan jäljen päällä hurjaa kyytiä ja kaahasi kahden ekan kepin ohi ilmeenkään värähtämättä Tässä vaiheessa otin takaisin ja pienen "nyt kunnolla" jälkeen jatkettiin. Jäljestys jatkui hyvin varovaisesti ja tarkasti, mut kepit löytyi ja niistä sai palkan. Toisella kerralla janalta otti takajäljen, mut korjasi itse 5 m jälkeen ja sit jäljesti oikein rauhassa ja ilmaisi kepit hyvin (namirasia oli 3 ekan kepin alla). Alussa näkyi et oli jääny edellisestä kerrasta pientä painetta muistutuksesta, oli "ylitarkka" jäljestyksessä, mut rentoutui hyvin sit ekan kepin jälkeen. Viimeinen kerta käytiin viime viikonloppuna: jana oli vanhassa urassa, mikä veti vähän turhan hyvin, juoksi vauhdilla jäljen yli ja jäi sit jossain 30 m kohdalla ihmettelemään, no joo, sit uusi yritys ja päästiin oikealle jäljelle, mut yritti taas kaahata ekan kepin yli vaik sen alle oli piilotettu namipurkki. Otin takaisin ja jäljetettiin sama kohta uudelleen, jolloin ilmaisi normaalisti. Loput kepit ilmaisi hyvin, 4. alla oli purkki, muut oli normaalisti. Kahdessa ekassa kulmassa oli ongelmia, meni n. 5 m yli, eikä ollut kovin huolissaan asiasta, juoksenteli menemään, ennenkun tarkensi, palasi jälkeä taaksepäin ja ratkaisi ongelman. Viimeinen kulma oli hyvä. En oikein tiedä mistä johtuu jäljen alkuosan huolimattomuus, eikö oikein ole kunnolla jäljen päällä/ei malta keskittyä vai mikäköhän mättää. Jatketaan kuitenkin näin vielä harjoituksia muutama viikko ja ellei parane, mietitään lisää. Musti on kuitenkin tosi kokematon metsäjäljellä, yhteensä alle 10 jälkeä takana metsässä viime ja tänä kesänä. Janan ylittävän jäljen poljen paremmin ens kerralla.

EVL-júttuja on vähän aloiteltu; ohjatun suuntia pallojen kanssa ja pistettä mukaan ruutuun ja ohjattuun. Katsotaan olisko jossain vaiheessa kesää sen verran valmista, et uskaltais kisoihin. Kesä vähän pelottaa, ku tulee kuumat ilmat, mitenköhän jaksaa ja kuinka paljon vaikuttaa tekemiseen; se nähdään pian (silti olis kiva ku tulis lämmin kesä!). Mustin uimakoulu on kesän ehdoton ykköstavoite ;)