Aamusin on ollut jo kuura maassa, mikä on siinä mielessä ihanaa, ettei koirien tassut tule niin kurasiksi aamulenkillä ;). Syksy on hujahtanut vauhdilla, kovin paljoa ei olla koirien kanssa ehditty puuhata lenkkeilyä lukuunottamatta. Ensin syyskuun alussa olin 4 pv reissussa Portugalissa työn merkeissä, Musti oli Christan luona maailman parhaassa hoidossa, kiitos! Nyt syyskuun lopussa oltiin vielä lomareissulla viikon ajan, Musti oli Sarin perheen luona, suurkiitos! Treenit on olleet reissujen takia aika katkonaisia ja omaa ajatusta on ollut vaikeuksia saada kasaan.

Syyskuun alussa saatiin yksi syksyn tavotteista tehtyä, eli käytiin AVO -luokan tokokisoissa katsomassa miltä näyttää. Paikkana oli Tuomarinkartanon nurmikenttä, kokeen järjesti Labradorinnnoutajakerho. Paikalla oli komeita labbiksia, mistä meidän kotijoukot olisi olleet innoissaan, tuomarina oli Ossi Hrajula kera tuomariharjoittelijan. Paikallaolo oli kait ihan hyvä (10), alku- ja loppuasennot ainakin, Musti oli tosi innoissaan, hyppi mua vasten ja yritti riekkua. Vire tippui vähäsen sitten kun odottelun jälkeen mentiin uudelleen kehään, oli kuitenkin ihan häntä ylhäällä ja reipas, vaikkei riekkunutkaan samalla tavalla. Oon siis yrittänyt keskittyä treeneissä ja nyt sit kokeissa, et M pysyis innokkaana ja antanut sen olla jopa vähän kuriton, purra mua käsivarteen jne. koska ongelmana on ollut vähä liiallinen tarkkuus ja varovaisuus. Seuraaminen ei tuntunut yhtä hyvältä ku treeneissä, mutta oli kait ihan kelpo (9,5). Liikkeestä maahan oli hyvä (10). Seuraavaksi tehtiin liikkeestä seisiominen samasta kohdasta ja samaan suuntaan kun maahanmeno. Jos olisin etukäteen katsonut muiden suorituksia, olisin ehkä tajunnut, että tämä on vähän vaikea paikka tällaisen koiran kanssa ja olisin ehkä tajunnut viritellä jotenkin liikkeiden välissä seisomista varten... Toiveajattelua ehkä ;) Musti kuitenkin taisi paukahtaa maahan jo melkein kun avasin suuni käskyyn, joten tästä 0. Luoksetulo oli ihan ok, lähti vauhdilla, annoin käskyn ehkä vähä myöhässä, mut totteli heti ja jarrutti. Loppuosan vauhti oli myös laukalla, mut ei niin "raivolla" kun eka osa, tähän täytyy viritellä vähän jännitettä. Sivulle tulossa jälleen sama virhe, koski kuonolla mun käteen, on vissiin joku sellainen namin tarkistus/kerjäysjuttu. Tätä työstetään... Nouto oli hyvä (10), itse voisin ottaa tähän vielä vähän energiaa enemmän, mut täytyis vissiin olla tyytyväinen et ottaa ja kantaa vauhdilla ja siististi, vaikkei olekaan kovin räjähtävä. Kaukokäskyissä eka asento oli vajaa (9,5), muuten hyvä. Hypyssä olisin voinut taktikoida paremmin lähetyskohdan, kun tiedän et kääntyy ja istuu aina oikealle puolelle, nyt siis jäi esteen oikealle puolelle istumaan, ja jouduin antamaan pienen vartaloavun et varmistin sen et hyppää myös takasinpäin (9). Musti siis oli kokonaisuudessaan hieno ja olin erityisen tyytyväinen kun vire nousi kisan edetessä ja koira oli sen oloinen et on kia tehdä yhdessä töitä. Pisteitä kertyi 170,5 p. Nyt ei siis tartte mennä enää avoimeen, ja täytyy alkaa opettaa kaukoja ja tunnaria, blääääh.

Kesän jälkisaldo on ollu tosi vaatimaton, ehkä 10 jälkeä yhteensä koko kesänä. Vielä riittäis syksyä jos jaksais aktivoitua tässä asiassa. Olin ajatellu käyttää myös BH -testissä syksyllä, mutta taidan jättää keväälle. liikkeestö istuminen on vielä vaiheessa ja pk -kisoihin ei tällä treenaamisella ole vielä aikoihin asiaa.

Mustilla on tullu nyt syksyn myötä hurjasti lisää energiaa. Mihin lie liittyykin, onko ilmojen viileneminen, valeraskauksien ohitus ja iän lisääntyminen vai mikä lie, mutta aika hauskaa on nyt ollu treenaaminen, jee!