Joulu tuli ja meni, meillä oli kovasti sukulaisia kylässä joulun ajan ja koiruuksien kanssa puuhailu jäikin melkein lenkkeilyyn. Joulupukkiakaan ei koirat nähneet, kun piti laittaa ne autoon odottelemaan siksi aikaa kun joulupukki kävi lapsia viihdyttämässä. Pessillä on vanhoilla päivillä lahjahomma mennyt sen verran överiksi, että pyrkii repimään kaikki paketit auki herkkujen toivossa ja samalla syö kaikki samoille apajille osuvat koirat. Aika hassua kun ei muuten vahdi luita tai ruokia, mut jouluna on ollut viimevuosina aivan mahdoton. Siis laitoimme koirat jäähylle siksi aikaa kun lahjoja avattiin :)

Uutta vuotta jännitin jonkin verran, kun Pessi on jonkin verran stressannut ja läähätellyt raketteja. Pelotti, että pentu pitää raketteja myös vaarallisena. Kaikki meni onneks hienosti; iltapäivällä käytiin kaverin kanssa pitkä metsälenkki, vanhat koirat menivät vähän häntä matalalla ja Mustia ihmetytty miksei kukaan lähtenyt leikkimään. Pessi läähätteli jonkin verran alkuillasta mutta puolen yön aikoihin nukkui jo pöydän alla. Meillä paukkui aika paljon, asutaan sen verran sopivalla alueella, että melkein joka talossa ammuttiin raketteja. Musti oli onneks täysin oma itsensä, huh huh... Pessillähän kyllä kanssa ääniasiat on alkaneet stressaamaan vasta vanhemmalla iällä.

Nyt on ollut viime päivinä aivan ihana ilma, -10-18 välillä ja aurinkoista. Tokotreenejä on jatkettu maneesilla 1-2 iltana viikossa ja ulkona muutaman kerran viikossa. Ihan lyhyesti oon yrittänyt Mustin kanssa malttaa treenata; 3-4 liikettä per treeni, noin 15 min yhteensä. Nyt korkattiin esineruututreenit viime viikonloppuna Mirvan ja Marianin kanssa. Yhtään en ollut aikaisemmin ottanut, mutta nyt tuntui, että aika alkaisi olla hyvä, kun tavaroiden tuominen mulle alkaa olla aika hyvin hanskassa. Avustaja kävi viemässä niin että Musti näki, ja sit lähetettiin hakemaan. Eilen tein yksin kotimetsässä pienen kaistan, mihin käytiin yhdessä viemässä taakse, ja kierrettiin takaisin etureunaan, josta lähetettiin. Hyvin irtosi ja käytti nenää. Kun toisena esineenä otin kumisen, juoksi esineelle, mutta ensin oli sitä mieltä ettei sitä kannata palauttaa kun ei kerran ole sukka tai hanska (huokaus), no joo, kun laitoin uudelleen matkaa palautti normaalisti. Täytyypähän muistaa alusta asti pitää monenlaisia materiaaleja mukana ;). Vaikuttaa siltä, että täytyy siivota kotona niin saa kaikki rikkinäiset sukat ym. siirrettyä taas esineruutukassiin.

Uusi vuosi tuleekin olemaan mielenkiintoinen; Palaan takaisin töihin maaliskuun alussa ja sit saakin ihmetellä miten ehtii kaikki hommat hoitaa :). Musti täyttää keväällä 1 v. ja odotan innolla mihin malliin sen kanssa saa toko ja jälkihommia kevään ja kesän aikana. Virallisena tavoitteena meillä on saada peruspalikat tehtyä evl -liikkeisiin ennenkuin Musti on 1,5 v. Liikkeet saa sitten valmistua siihen tahtiin kun valmistuvat, mutta haluaisin sellaisen "hyvän alun" ens vuoden aikana. Sama homma on jäljen kanssa, haluaisin ens kesän aikana saada alulle metsätyöskentelyn, janat ja esine-etsinnän. Huh, katsotaan nyt sit mihin kaikkeen ehtii revetä. Pessin kanssa toivon että se saisi olla terveenä ja jaksaisi lenkkeillä samaan tahtiin meidän muiden kanssa. Pessillä on nyt ollut aika huono syksy; Heti kun ilmat alkoi kylmenemään, huomasin, että takapää jäykistyy. Nyt joulun aikoihin herätti monena yönä, eikä jättänyt mua rauhaan. Ei ollut pissahätä tms. ja rauhottui noin tunnissa sen jälkeen kun sai kipulääkkeen. Uskoisin, että sillä on ollut selkä kipeä, ja nyt oon antanu joka ilta Rimadylia reilun viikon ajan. Toivotaan että osaan löytää sille sopivan yhdistelmän liikuntaa ja lepoa, jotta saataisiin selkä pysymään oireettomana.