Mustin 4 kk synttäreitä vietetään loppuviikosta, tällä viikolla annetaan tehosterokotus ja sitten puuttuukin enää se eka rabiesrokoite. Pitääkin katsoa että tullee 2 vk kuluneeksi viimeisistä rokotuksista ennen 30.8. kun seura järjestää näyttelyn ja joudun ottamaan Mustin sinne mukaan päiväksi töihin.

Meillä on vaihdettu nyt viikon sisään etuhampaita oikein urakalla. Huomaan että pennulla on puremistarve lisääntynyt, kai sillä kutisee hampaita. On ottanut tehtäväkseen levitellä halkokorin sisällön lattialle jyrsimistä varten ja tekee niistä pikkuhiljaa hammastikkuja. Kamala sotku, mutta on toistaiseksi säästynyt huonekalut (täytyy koputtaa puuta). Nahkaluita olen antanut tosi reilusti, mutta tällä hetkellä halot maistuu paremmalle. Tappioihin voidaan laskea 1 kpl Annin leikkihevosia, jonka pää muuttui muodottomaksi ennenkuin ehdin hätiin.

Mustilla on myös vauhti lisääntynyt hurjasti. Jaksaa peuhata ja juosta tolkuttomia määriä, eikä vielä muutama viikko sitten vaivannut kaikkien jalkojen ajoittainen ontuminen ole enää kiusannut vajaaseen viikkoon (nyt täytyy taas koputtaa puuta). Olen ajatellut, että ehkä sillä oli todella kasvukipuja ja se jonkin verran vaivasi, koska nyt kun jalat ei ole olleet jäykät, tuntuu että löytyy pari vaihdetta enemmän menoonkin.

Kesälomat ja reissut on vietetty ja tällä viikolla on tullut jo pientä kipinää aloittaa Mustinkin kanssa taas harjoittelu kesälomaviikkojen tauon jälkeen. Tokotemppuja on aloiteltu seuran kentällä ja omalla kotinurmella. Ollaan etsitty mukavia leluja ja harjoiteltu pallon kanssa leikkimistä. Olen yrittänyt innostaa Mustia "riehaantumaan" ja yritteliäisyyteen, pennulle on jotenkin luontaista että jos joku juttu on uusi tai sitä jännittää se menee rauhalliseksi ja tavallaan passiiviseksi. Nyt on uusia juttuja esitelty täysin leikin varjolla ja palkattu ruhtinaallisesti jos pentu tarjoaa / kokeilee vahingossa oikeaa toimintaa. Jälkiäkin on taas muutama ehditty tehdä. Tällä hetkellä meidän jälkinurmi jousiampujien kentällä on pidetty aika lyhyenä, pitäisi päästä myös vähän pidempään ja heinäpeltomaiseen nurmeen harjoittelemaan. Nami on edelleen joka askelella, ja Mustin mielestä on tosi hauskaa puuhaa, epäonnistuahan ei voi, aina kun tekee oikein ja haistelee jälkeä, löytyy herkku. Makkarat saa vaan pilkkoa tosi pieniksi paloiksi, ettei pennun ruokavalio koostu HK:n sinisestä :). Täytyypähän jossian vaiheessa pyytää apua jälkikavereilta, että missä vaiheessa alkoivat harventaa nameja, nyt ajaa ajoittain jo tosi nätisti molemmat askelet, mutta pelkään että vauhti lisääntyy jos siirtyy joka 3. askel herkkuihin.

Tällä viikolla meen itse ekaa kertaa tokokisoihin liikkeenohjaajaksi; taitaa jännittää enemmän kun koskaan itse kilpaillessa. Saa nähdä kuinka sujuu ...

1796494.jpg

Musti 16 vk